Aralarında Partizan okurlarının da olduğu Platform üyeleri ellerinde “Karanlık gider Gezi kalır” yazılı pankart taşıdı. Açıklamanın ardından kitle Gezi’de yitirdiklerimizin isimlerini okuyarak “Yaşıyor!” dedi. Eylem, “Gezi’de düşene dövüşene bin selam!” sloganlarıyla sona erdi
Batıkent’te yapılan açıklamada okunan basın metninde şunlar kaydedildi:
“Bundan 8 yıl önce; doğayı, emeği, kentleri, tarihi yağmalayıp talan eden iktidar, İstanbul’un kalbi olan Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’na da göz dikerek, bu yağma ve talan politikasının karşısında bedenlerini siper eden bir avuç insana da vahşice saldırmaya başladı. Gezi Parkı’nı savunanlar geri adım atmadı ve “artık yeter” çığlığı yaşadığımız coğrafyanın dört bir yanında toplumsal bir isyanı yaratan ses oldu.
İktidarın, faşist yöntemlerle halkı istediği kalıplara sokmak için getirdiği yasaklara, derinleştirdiği denetim ve kontrol mekanizmalarına, kent meydanlarını ezilenlere yasaklamasına ve bütün bir halkın yaşam tarzını tek tipleştirmeye çalışmasına karşı yıllardır biriken öfke, “3-5 ağaç” dedikleri özgürlük özlemi için sokaklara döküldü.
Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, Medeni Yıldırım, Mehmet Ayvalıtaş, Hasan Ferit Gedik, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, ezilenlerin acılarını, öfkelerini ve özlemlerini yüreklerinin ta içinde hissederek, bu isyanın en önünde yer aldılar. Ölümü ayaklarının altına alarak en öne atıldılar. Geriden gelenlere yol açtılar.
Direniş yaşadığımız coğrafyanın dört bir yanına dalga dalga yayılırken, Ankara’da katledilen Ethem yoldaş, proletaryanın cesaretini kuşanan bir işçiydi. Kızılay’a, proletaryanın gözüpekliğiyle en önde girmişti! Bütün bir Kızılay, sokak sokak, barikat barikat özgürlük için direnirken; Ethem yoldaş barikatların en önünde cesaretle dövüşürken düşenlerimizden oldu. Katil Ahmet Şahbaz, Ethem’in cesaretinin karşısında, korkudan kılık değiştirerek çıktığı mahkeme salonlarında aklandı. Ethem’in yoldaşları olarak 8 yıldır iki elimiz katil Ahmet Şahbaz’ın yakasında.”